SIMBOLIK Katelijnestraat 139 - 8000 BRUGGE - 0495 30 70 56 info@simbolik.be

homepage


Biografie

SIMBOLIK

Werken op bestelling

Kalligrafie op muren

Persoonlijk werk

Publicaties

Exposities

Links
winkel winkel winkel winkel winkel
winkel winkel winkel winkel winkel
winkel winkel winkel winkel winkel


Klik op een miniatuurafbeelding voor een uitvergroting ...

Biografie

Kunst in alle soorten en vormen heeft haar al sinds haar jeugdjaren ge;nteresseerd, daarom studeerde ze in het kunstonderwijs. Ze is nog steeds gepassioneerd door alle vormen van kunst en leert graag nieuwe dingen zodat ze haar persoonlijk werk verder kan verrijken.

Nathalie Beelprez (41) is een linkshandige kalligrafe, sedert 2011 woonachtig in de Kalligrafiestad bij uitstek: Brugge. Ze opende zes jaar geleden haar eigen winkel en atelier in Blankenberge waar ze haar handgeschreven en geschilderde werken maakte en verkocht.
Nathalie's Letters
is door brand-en waterschade in het gebouw noodgedwongen gesloten.
Sinds juni 2012 is haar open huis, atelier en studio geopend in Brugge.
Een lang gekoesterde droom die veel fysieke en mentale inspanning vergde werd geboren, een droom in vervulling. Letters vullen al geruime tijd een duidelijke plaats in haar leven in. Daarom dat het wonen, werken en creëren, die nu als een geestige chaos door elkaar vloeien, ook als een geheel ervaren wordt, wat haar leven nog méér verrijkt.

Alles staat onder voortdurende verandering en vooruitgang maar de rode draad in haar werk is duidelijk : letters, ze blijftdiepzinnige en persoonlijke gedachten, letters en schrijfwijzes combineren en blijft verder zoeken naar originele manieren om verschillende stijlen en materialen te combineren en te experimenteren om haar gedachten en ideeën vorm te geven.


Toelichting bij een zoektocht
Begon met kalligrafie, na jaren van persoonlijke moeilijkheden en ontdekte hoe de betekenis van wijze woorden en letters haar hielpen om deze problemen te verwerken en te plaatsen. Zo vond ze een nieuwe manier van leven en leren en creeërde zo haar nieuwe weg in dit leven. Zewordt steeds opnieuw geraakt door bezielde plaatsen, mensen, momenten en reflecteert deze, soms vergane glorie, in haar werken en geeft hen hun eigen verhaal, hun eigen leven en laat letters, citaten, persoonlijke gedachten en kalligrafie op haar eigen manier samensmelten.